Over mij

Over mij - Collage - verticaal

bea met cameraMijn fascinatie voor fotografie begon in mijn jonge jaren. Mijn vader was een gedreven hobbyfotograaf en mijn moeder zat vele avonden in een zelfgebouwde doka foto’s af te drukken. Als kind was het een magische ervaring hoe in de donkerte van de doka in chemische baden foto’s verschenen.

Op mijn 18e kreeg ik een fototoestel te leen. Een mooie –inmiddels antieke- Yashica-D camera. Hier heb ik jarenlang plezier van gehad. Ik kreeg de oude doka van mijn moeder en ben hier zelf mee aan het experimenteren geweest.

Daarna raakte de fotografie wat op de achtergrond. Ik ging me richten op het schrijven van teksten. Maar de fotografie bleef in mijn vizier. Bij alle teksten die ik schreef en bladen die ik maakte, kwam mijn gevoel voor fotografie me goed van pas. Ik kon teksten gemakkelijk vertalen in beelden. Door intensieve samenwerking met fotografen en vormgevers zag ik de vele mogelijkheden in dit vakgebied.

Na afsluiting van deze periode is de fotografie weer in alle hevigheid op mijn pad gekomen. Mijn focus is nu helemaal gericht op fotografie. Het voelt als een tweede natuur om hier mee bezig te zijn. Om tegemoet te komen aan mijn eigen hoge kwaliteitseisen, werk ik met een fullframe Canon 6D digitale camera en een kleine mobiele studio. Ik bewerk mijn foto’s in Photoshop en Lightroom om het voor mij maximaal mogelijke uit een foto halen.

Wil je reageren op mijn fotografie of heb je interesse om door mij gefotografeerd te worden, dan nodig ik je uit om via deze site contact met me op te nemen.

Meer foto’s van Bea Straver en aanbevolen websites:

  • www.indebuurt.nl/eindhoven (bij zoekfunctie Bea Straver intypen)
  • www.trefpuntgroeneindhoven.nl
  • www.samenvooreindhoven.nl
  • www.academievoorabstractefotografie.nl

Reacties zijn gesloten.